تحریمها زمینهساز رشد و فعالیت شرکتهای دانشبنیان
شهروز ساویز در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره چگونگی رسیدن به جایگاه علمی جهان با توجه به منویات مقام معظم رهبری در جمع نخبگان دانشگاهی، گفت: جایگاه فعلی علم و دانش در کشور پس از گذشت ۲۰ سال با گذراندن مسیری طولانی به دست آمده است، مهمترین دلیل این موفقیت را میتوان اعمال تحریمها و محدودیتهای ناشی از آن، دانست.
وی گفت: برخورداری از دانش کافی برای حل مسئله کافی نیست و تولد یک ایده در ذهن فرد نخبه تا زمانی که در بخش صنعت رشد نکرده کارایی ندارد، لذا احیای واحدهای تحقیق و توسعه و اعتماد به دانشگاه، ۲ رکن اساسی در موفقیت بخش صنعت کشور است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات پلاسمای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت تولیدات داخلی در راستای خودکفایی و رفع نیازهای کشور، بیان کرد: در سالهای اخیر با واردات مداوم محصولات خارجی و عدم نیاز به تولیدات داخلی، همانند برخی کشورهای عربی احساس بینیازی به تولید علم در کشور به وجود آمده بود. واردات بی رویه به واسطه اعمال تحریمها و محدودیتهای ناشی از آن، کاهش یافته است، این امر زمینه رشد و فعالیت شرکتهای دانشبنیان را فراهم کرد.
ساویز با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان و تولیدکنندگان داخلی در سنوات قبل انگیزهای برای فعالیت نداشتهاند، خاطرنشان کرد: واردات بی رویه در کنار تولید بدون پشتیبانی از چاله به چاه افتادن و حکایت از پشت خنجر زدن به تولیدکننده داخلی است. رسیدن به دانش و تکنولوژی بومی یک فرآیند ارزشمند به شمار میرود زیرا که دانش تولید هر محصول در انحصار همان شرکت سازنده قرار دارد و نیاز به محصول خارجی از بین میرود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات پلاسمای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه نخبگان دانشگاهی سرمایههای انسانی گرانقدری هستند که باعث توسعه، پیشرفت، ارتقا و ثروتآفرینی جامعه میشوند، خاطرنشان کرد: گاهی برای بومیسازی علم، تکنولوژی و ساخت یک محصول انرژی و زمان بسیاری لازم است تا نخبگان در شرکتهای دانشبنیان به دانش بومی دست پیدا کنند. دستیابی به منویات مقام معظم رهبری امکانپذیر است، با نگاهی به تاریخ در مییابیم که ایرانیان همواره به دنبال کسب علم بودهاند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کارخانههای تولیدی چرخ دندههای اقتصاد کشور را به راه میاندازند، بیان کرد: برآیند رخدادهای تاریخ علم در کشور ایران نشاندهنده ترس از برنامهریزی برای تولید یک محصول است، این امر بدون برخورداری از حمایت کافی میتواند زمینهساز عقب افتادن از قطار سریعالسیر علم باشد زیرا که نتیجه عدم توجه به نخبگان و بومیسازی منجر به تعطیلی بسیاری از کارخانهها و واحدهای تولیدی شده است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات پلاسمای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به بخش دیگری از سخنان مقام معظم رهبری بر لزوم تامین فضا برای ورود نخبگان به حل مسائل کشور، خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای پیشرو در صنعت جهان همانند چین با حمایت از صنعت داخلی و فراهم کردن شرایط تولید علم به موفقیت دست یافتهاند. با رهنمودهای مقام معظم رهبری و هوشیاری مسئولین ذیربط، زمینه رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان فراهم میشود. یکی از مشکلات اساسی صنایع در کشور مغفول ماندن از توسعه کارخانههای تولیدی است. برآیند رخدادهای تاریخ علم در کشور ایران نشاندهنده ترس از برنامهریزی برای تولید یک محصول است، این امر بدون برخورداری از حمایت کافی میتواند زمینهساز عقب افتادن از قطار سریعالسیر علم باشد
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت بهرهگیری واحدهای تولید داخلی از دانش فنی روز دنیا، اظهار کرد: بسیاری از کارخانهها و واحدهای تولیدی سالهای بسیاری با خط تولید ثابت، بدون بهره از دانش فنی روز به کار خود ادامه میدهند. در حالی که با راهاندازی واحد تحقیق و توسعه میتوانند سرعت، دقت و افزایش کارایی خط تولید را افزایش دهند، در نتیجه بهای تمام شده محصول کاهش مییابد. این امر علاوه بر بومیسازی محصول، توان رقابتی شرکتهای داخلی در بازار جهانی را نیز افزایش میدهد.
ساویز با بیان اینکه یکی از راههای ورود نخبگان دانشگاهی به حل مسائل کشور بهرهمندی از دانش آنها در واحدهای تحقیق و توسعه شرکتهای تولیدی و دانشبنیان است، بیان کرد: برخورداری از دانش کافی برای حل مسائل کشور کافی نیست و تولد یک ایده در ذهن فرد نخبه تا زمانی که در صنایع مختلف رشد پیدا نکند کارایی ندارد، لذا احیای واحدهای آر اند دی و اعتماد به دانشگاه، ۲ رکن اساسی در موفقیت بخش صنعت کشور محسوب میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/